¨

Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Den næste uge er der øget fokus på uopmærksomhed i trafikken. Foto: Niclas Jessen

Den næste uge har politiet særligt fokus på trafikanter, der er uopmærksomme. Uopmærksom er en faktor i hver tredje dødsulykke.

Når du kommer kørende på en landevej og kortvarigt lader blikket glide hen til din GPS, kører du i gennemsnit 89 meter uden at kigge på vejen.

Og det er farligt for både dig selv og andre personer i trafikken.

Derfor sætter landets politikredse særligt fokus på uopmærksomhed den næste uge, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Målet er at få flere til at køre bil, når de kører bil, fordi uopmærksomhed spiller en rolle i hver tredje dødsulykke i trafikken.

Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant

Christian Berthelsen, politiassistent, Rigspolitiet

Trafikanter indstiller GPS og spiser bag rattet

En undersøgelse lavet af Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i 2017 har slået fast, at seks procent af alle førere af personbiler og varevogne laver noget, der kan distrahere dem fra at være opmærksom i trafikken.

Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

- Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane og rammer en modkørende frontalt, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

- Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt for alle, som bevæger sig rundt i trafikken, også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden.

Den øgede kontrol varer fra mandag den 16. september til og med søndag den 22. september.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App