Politiet pynter på tallene

Nyt krav om markant flere sigtelser i 2010 får Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til at bryde sagskomplekserne op i flere sigtelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Helt konkret skal Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi præstere 1.657 flere sigtelser end i 2009. Og hvordan gør man det, når ressourcer og anmeldelser er uændrede? Man bryder sagskomplekser op i flere sigtelser.

- I en sag med ti forhold, hvor man beskrev de her ti forhold i en rapport, der skal vi nu oprette ti rapporter. Det betyder, man har ti sigtelser i stedet for en, siger John Hansen, som er linjetillidsmand i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politiforening.

Den fidus vækker ikke politisk begejstring.

- Man skal ikke begynde at lave papirnusseri og fidumdik for at få skrevet flere rapporter. Det er noget, jeg vil snakke med justitsministeren om. Hvis der er optræk til sådan noget, skal det kvæles ved fødslen, siger Karsten Nonbo (V), som er medlem af Retsudvalget.

Også Midt- og Vestsjællands Politi skal præstere flere sigtelser i år. Helt konkret skal politiet her lave 942 flere sigtelser end i 2009.