¨

Politiet: Pas på pungen i december

Foto: TV ØST

Politiet opfordrer folk til at være ekstra opmærksomme på deres pengepunge i december, hvor stress og julegaveindkøb giver tyve gode arbejdsbetingelser.

Det er med at være ekstra påpasselig med, hvor du lægger pengepungen, når du går ud. December er højtid for lomme- og tasketyverier, og alene det seneste døgn har 13 personer i Midt- og Vestsjællands Politikreds været udsat for langfingrede personer.

- December er årstiden, hvor alle folk skal ud og købe julegaver, og mange har en del kontanter med i pungen, hvilket vi fraråder. Tag i stedet plastikkortene med. De er ubrugbare for tyvene, medmindre de selvfølgelig har skaffet koden, lyder det fra Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Havde 7500 kroner i pungen

I TV2 ØSTs sendeområde er der 7 steder blevet stjålet enten telefoner eller punge i løbet af i går tirsdag. På Markedspladsen i Holbæk fik 3 personer stjålet deres iPhones, i Ringsted fik en person stjålet 7500 kroner fra sin pung, i Jyderup fik en person stjålet en pung med 1600 kroner i, i Svinninge var der 1070 kroner i en stjålet pung, og i Holbæk blev der stjålet en pung med 300 kroner i.

Martin Bjerregaard råder folk til at tænke sig om, når de pakker pungen og går ud, og så er det måske også en god i de at tage den lidt med ro.

- Mange er stressede i december, og så tænker de ikke kriminalpræventivt. Det giver gode arbejdsbetingelser for de langfingrede. Vores råd er, at man putter pungen i inderlommen i stedet for at lægge den i en taske. Også selv om tasken har lynlås. Tyvene kan på et splitsekund aflede folks opmærksomhed, og så er det nemt at komme i en taske, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App