Politiet opfordrer til at sikre hjemmet i ferietiden

Sommerferien er sæson for indbrudstyve. Her finder du gode råd til at sikre dit hjem mod ubudne gæster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For mange betyder sommerferie lange rejser eller små smutture til stranden for at køle sig ned. Det udnytter mange indbrudstyve til at snige ind i folks hjem.

Derfor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at sikre hjemmet.

Som boligejer skal først og fremmest sikre døre og vinduer, hvis du vil holde tyven ude.

Samtidig kan man blandt andet sørge for at lave en aftale med naboen om at holde øje med ens hjem eller rode med legetøj og lade opvasken stå for at forvirre indbrudstyven.

Tænk på belysningen

Når man er væk fra sit hjem i længere tid, råder Det Kriminalpræventive Råd til at bruge automatiske tænd /sluk-ure. Alternativt kan man tænde lyset i et par værelser og lade tv eller radio være tændt, når man forlader hjemmet om aftenen. 

Desuden hjælper udendørs belysning - ofte i forhaven - til at forebygge indbrud. Især hvis man forbinder en bevægelsessensor med belysningen. På den måde bliver det sværere for en indbrudstyv at gemme sig, og naboen kan lettere se, at der sker noget.

Lad ikke udendørsbelysningen være tændt alene. Det er meget tydeligt, at huset er tomt, når der er helt mørkt indenfor. 

I villakvarterer og boligområder med etageejendomme bør der ifølge Det Kriminalpræventive Råd være god belysning på fællesarealerne. Det er vigtigt, at belysningen ikke blænder. Det er med til at give tryghed, og sammen med gode oversigtsforhold har belysningen en forebyggende effekt mod indbrud og anden kriminalitet.

Anmeldelser af indbrud faldt ifølge Det Kriminalpræventive Råd med ni procent i 2017 og har været nedadgående siden 2009. Antallet af indbrud er faldet fra knap 49.000 til cirka 29.000 i løbet af de seneste otte år. 

Gode råd mod indbrud i ferien