¨

Politiet om lukning af klubhuse: Vi forsøger at dæmpe konflikten

Fredag eftermiddag ransager politiet Bandidos' klubhus i Næstved. Foto: Per Rasmussen

Konflikten mellem Satudarah og Bandidos er eskaleret. Derfor skal deres klubhuse lukkes, så borgerne kan føles sig trygge, siger politiet.

11 rockerborge er blevet lukket flere steder på Sjælland og Lolland-Falster fredag eftermiddag.

Det sker på grund af den verserende konflikt mellem rockerbanderne Satudarah og Bandidos. Politiet vurderer, at konflikten er eskaleret, og derfor har de lukket flere af deres klubhuse.

Læs også Politiet lukker rockerborge på Sjælland og Lolland-Falster

- Det der er årsagen til, vi skrider til handling i dag er, at vi senest over hele Sjælland har monitoreret en situation, hvor banderne og rockergrupperne i flere tilfælde har været ganske voldelige og impulsive i deres hævnaktiviteter. Desværre ser det ud som om, at konflikten er eskaleret, siger Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

I forbindelse med lukningen har politiet foretaget en større politiaktion mod Bandidos’ klubhus på Ringstedgade i Næstved, hvor tre personer er blevet anholdt. Politiet er lige nu i gang med ransagning på adressen, oplyser politikommissæren.

Vil lægge en dæmper på konflikten

Borgerne skal føle sig sikre og trygge, og ved at lukke rockerbandernes opholdssteder, kan man lægge en dæmper på konflikten, fortæller Kim Kliver.

Det er et forsøg på at få dæmpet konflikten, og det er alt sammen med det sigte, at borgerne føler sig trygge i vores og i de øvrige område

 Kim Kliver, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- For at få lagt en dæmper på det her, så er noget af det, vi ved erfaringsmæssigt, er, at klubhusene er deres sikre bastioner, også i forhold til konflikter. Derfor går vi ind sammen med de øvrige sjællandske kredse og lukker Bandidos’ klubhuse, og de øvrige kredse lukker Satudarahs klubhuse, siger han.

Læs også Det ved vi om rockerklubben Satudarah

- Det er dermed et forsøg på at få dæmpet konflikten, og det er alt sammen med det sigte, at borgerne føler sig trygge i vores og i de øvrige områder.

Der er tale om lukning af Satudarahs klubhuse i Maribo og Ganløse, mens Bandidos klubhuse lukkes i Næstved, Holbæk, Køge, Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Helsingør, Hillerød og Frederiksværk.

Lukningen gælder foreløbigt i 14 dage. Deruodver har politiet også forlænget visitationszonerne i Maribo, Sakskøbing og Nykøbing Falster frem til 17. november.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App