¨

Politiet øger sikkerheden ved politistationer i hele landet efter skudepisode i Albertslund

Sikkerheden er øget ved politistationen i Kalundborg, hvor disse betjente har stået siden klokken 10.00. Foto: TV ØST

Efter en skudepisode i Albertslund har politiet øget sikkerheden ved politistationer i hele landet, indtil situation er afklaret.

OPDATERET 12.20: Der er atter klarhed over situationen, og politiet går tilbage til normalt sikkerhedsniveau. 

Efter skudepisode i Albertslund, hvor en politibetjent blev ramt af skud i hovedet, har politiet øget sikkerheden ved politistationer i hele landet, indtil situation er afklaret.

Det oplyser Rigspolitiet. Hos Midt- og Vestsjællands bekræfter man den øget sikkerhed ved politistationerne over for TV ØST.

- Vi har øget sikkerheden alle steder, hvor der er ansatte indenfor murene, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Vi har øget sikkerheden alle steder, hvor der er ansatte indenfor murene

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi 

- Vi ved endnu ikke, om de ansatte vil være i fare, tilføjer han.

Mangler motiv 

- Vi har ligesom de øvrige politikredse øget sikkerheden på vores politistationer i form af synligt bevæbnet politi, fortæller Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Han fortæller, at politiet gør det, indtil der er klarhed over situationen, og man finder ud, hvad der ligger bag.

- Det er en naturlig ting, når en politimand bliver angrebet på den måde, at vi tager vores forholdsregler indtil vi ved, hvad der ligger til grund for angrebet, siger Kim Kliver.

Mulig gerningsmand anholdt

Den øgede sikkerhed vil være betjente iført skudsikre veste og maskinpistoler, som man blandt andet har kunne se det foran synagogen på Krystalgade i København det seneste års tid.

Det er ifølge Martin Bjerregaard endnu uvist, hvor længe den øgede sikkerhed vil være tilstede foran landets politistationer.

Tirsdag formiddag er det fortsat meget sparsomt med oplysninger om skyderiet. Dog står det klart, at en politimand er blevet ramt af skud, og at en mulig gerningsmand er blevet anholdt.

Den politimand der blev ramt af skud klokken 08.20 ved Politigården i Albertslund, er ramt i hovedet. Hans tilstand er alvorlig, men lægerne vurderer ham umiddelbart uden for livsfare.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App