Politiet: Nu har vi nyt i sagen om 16 hjemmerøverier

Politiets efterforskning har ført til, at der konkret er rejst fem formelle sigtelser for hjemmerøverier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi har tidligere fortalt om de mange hjemmerøverier, der især er fundet sted i den sydlige del af vores region.

Fem personer er sigtet for at stå bag op mod 16 hjemmerøverier. Ifølge politiet er ni af dem fundet sted i vores regions to politikredse.

Siden anholdelsen af de fem personer den 13. november har politiet varetægtsfængslet en mand og en kvinde, der ellers var blevet løsladt af Østre Landsret i sidste uge.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har de begge kåret deres varetægtsfængsling til Østre Landsret. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Rejst fem formelle sigtelser

Ud af de 16 hjemmerøverier, som politiet mistænker de sigtede for at stå bag, er der rejst formelle sigtelser for fem af episoderne. Blandt andet røveriet på Klintholm Havnevej i Borre og to røverier i Nykøbing Falster på henholdsvis Stubbekøbingvej og Stationsvej.

- I forhold til de resterende 11 forhold udestår der et omfattende efterforskningsarbejde, men vi er ganske optimistiske, idet vores efterforskning og ransagninger allerede har vist meget lovende sammenhænge til disse sager. I forbindelse med politiets ransagninger har vi således fundet så mange interessante effekter, at vi måtte bruge en større varebil til at bringe dem til politigården, fortæller politiinspektør Kim Kliver i pressemeddelelsen.

Utryg nabo

Berit Sørensen er nabo til den 63-årige mand, der var udsat for hjemmerøveriet på Klintholm Havn. Han blev overrumplet af fire gernindsmænd, der bagbandt ham og gennemsøgte hans hjem. En oplevelse, der satte sig dybt hos Berit Sørensen.

- Jeg synes, det er noget af det grusomste, man kan finde på, sådan at komme ind i folks hjem og overfalde dem. Det, synes jeg, er dødubehageligt, sagde Berit Sørensen dengang til TV ØST.

Historien om den 63-årige mand er altså bare én ud af flere episoder i vores område. Du kan læse hele historien her.

Samarbejde mellem politikredsene

Resultatet af den omfattende sag er et samarbejde mellem fire politikredse samt Rigspolitiet. Den samlede efterforskning bliver koordineret af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Kim Kliver siger i øvrigt, at der er genkendt stjålne genstande fra alle de involverede politikredse.

- Vi forventer derfor i den kommende tid at rejse yderligere konkrete sigtelser i forhold til de oplistede 16 sager. Sagen behandles stadig for lukkede døre, hvorfor vi ikke kan udtale os mere specifikt omkring fund af stjålne effekter samt efterforskningen i øvrigt, slutter Kim Kliver.