¨

Politiet kontrollerer bilister ved skoleveje hele næste uge

I januar 2018, da politiet kontrollerede trafikanter på skolevejene, blev knap 4.700 bilister sigtet for at køre for stærkt. Foto: Martin Stilling - TV ØST

I næste uge vil man finde politiet ved mange af regionens skoleveje, hvor de vil føre færdselskontrol.

I næste uge står politiet klar ved landets skoleveje.

For i hele uge 2 gennemfører alle landets politikredse nemlig færdselskontrol på skolevejene for at gøre vejene mere sikre. På den måde vil de forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de er på vej til og fra skole.

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt. Og vi ved at for høj fart er årsag til mange trafikulykker, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdsels-center, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag

Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdsels-center

 - Netop nu, hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen- og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene.

Knap 4.700 blev sigtet sidste år

I januar 2018, da politiet kontrollerede trafikanter på skolevejene, blev knap 4.700 bilister sigtet for at køre for stærkt.

Samtidig viser tal fra Vejdirektoratet, at ti gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som seksårige.

Derfor vil politiet under kontrollerne også holde øje med, om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne. Politiet vil holde øje med, om de taler i håndholdt mobiltelefon, mens de cykler, om de har cykellygter på – og om de går eller cykler over for rødt.

Kontrollen løber fra mandag den 7. januar til og med den 11. januar.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App