¨

Politiet jagter J-dags-spritbilister

Foto: TV ØST

Fredag kommer julebryggen på gaden, og det betyder øget politikontrol med spritbilister.

Når klokken slår 20.59 fredag aften, flyder der julebryg ud af fadølshanerne på de fleste barer og værtshuse landet, og det betyder mere politikontrol på gader og stræder.

      Politiet vil nemlig have fingre i de bilister, der synes, det er okay at køre hjem med de stærke "sneøl" i blodet, skriver Newspaq.

- Der er mange, som bliver overraskede over, at julebryggen slår lidt hårdere end normale øl. Så mange bliver påvirket i højere grad, end de er vant til, og det giver ofte udslag i, at man tror, man stadig kan køre bil, siger politikommissær Erik Mather fra Sydsjælland & Lolland-Falsters færdselspoliti.

Det er ikke kun fredag, at politiet er ekstra meget på vagt over for spritbilister. Faktisk er indsatsen mod berusede bilister oprustet fra torsdag og hele weekenden, oplyser Rigspolitiet.

- Det er fint nok at smage på julebryg, men det er en meget dårlig kombination sammen med bilkørsel, og derfor holder vi ekstra godt øje med bilisterne i denne weekend, siger politiinspektør Allan Nyring.

      Ved den tilsvarende målrettede indsats sidste år blev der standset 68 spirituspåvirkede førere og tre personer blev sigtet for at køre i narkotika-medicinpåvirket tilstand.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App