¨

Politiet jagter fulde bilister

Foto: TV ØST

I denne uge gennemfører politiet spiritus- og narkotikakontrol i hele landet for at forhindre færdselsuheld.

Det er langtfra tilfældigt, at mange bilister for øjeblikket oplever at blive stoppet i trafikken og vinket ind til siden af politiet.

Landsdækkende kontrol
Den landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol over de næste to uger kommer nemlig lige efter Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Hvem kører hjem?".

- Vi laver kontrollen på baggrund af kampagnen, fordi forskning viser, at det giver god mening at informere og derefter følge op med kontrol, siger politiinspektør Allan Nyring.

- Først informerer man om, at det ikke er hensigtsmæssigt at køre med alkohol, narkotika eller bestemte typer medicin i blodet, og så samler vi op med kontrol, siger han til Ritzau.

Samarbejde har stor effekt
Michelle Laviolette, der er projektleder ved Rådet for Sikker Trafik, er enig i, at politiets samarbejde med rådet har en stor effekt.

- Vi bakker op om hinandens indsatser, fordi vi ved, at nogle skal have gulerødder og nogle skal have pisk. Vi kan noget ret forskelligt, men sammen er vi klart bedst. Så vi er super glade for samarbejdet, siger hun.

- Vi har en god fornemmelse af, at det giver mere både for os og for politiet, når vi gør det på den måde. Jo flere gange du møder budskabet på forskellige måder, jo lettere er det for folk at ændre adfærd, siger Laviolette.

Flere spritulykker om sommeren
Hun forklarer, at der sker flere spritulykker om sommeren på grund af de mange sammenkomster, hvor alkohol ikke altid er er en del af planen.

- Man tænker måske, at man bare skal mødes med nogle venner i sommerhuset, på stranden, til havnefest eller EM-finale, uddyber hun.

Projektlederen fortæller, at antallet af spritulykker er faldet - og at antallet stadig er faldende. Siden 1980'erne er antallet af spritbilister på vejene således halveret.

I en lignende kontrol udført at politiet i 2011 var 125 førere påvirket af alkohol, mens 13 var påvirket af narkotika eller medicin. I alt blev 341 personer på landsplan sigtet for spirituskørsel sidste år.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App