Politiet jagter fartbilister ved skoler

De kommende uger gennemfører politiet målrettede kontroller i forbindelse med skolestart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snart ringer klokken ind til skolestart, og mange tusind børn har første skoledag.

Det betyder, at mange små, nye og urutinerede trafikanter bevæger sig rundt i trafikken. Derfor gennemfører politiet målrettede indsatser på landets skoleveje i de kommende uger.

quote Vi skal alle være med til at passe godt på børnene i trafikken, så ingen kommer til skade

Henrik Egholm, vejtekniker i Park og Vej hos Lolland Kommune

Det oplyser Rigspolitiet.

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse og fortsætter:

e07a7a8d-cd18-4f31-bdd2-b6ebd3f2ba9a_14-12-2018_11-13_g5kj.jpeg
Læs også
Skolebørn ramt af bil ved vejarbejde

- Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne. For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år.

Politiet vil især have fokus på bilernes hastighed, om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele, skolepatruljernes arbejde og forældrenes trafikale adfærd.

286 børn kom til skade

Sidste år var der ifølge Vejdirektoratet 286 børn mellem 6-17 år, som kom til skade i trafikken, og 10 børn i samme aldersgruppe, der mistede livet på vejene.

Selv om det er det laveste antal i mange år, så er det stadig alt for mange.

Trafiktræn med dit barn

Derfor er en række kommuner sammen med Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden i de kommende uger også massivt til stede på skolevejene med kampagnen Børn på vej, når de mange børn igen skal til at gå eller cykle til og fra skole.

Kæmper for en cykelsti
Læs også
Forældre kæmper for cykelsti til skolevej: - Det er simpelthen for farligt

- Vi skal alle være med til at passe godt på børnene i trafikken, så ingen kommer til skade. Med kampagneskiltene rundt omkring i kommunen håber vi, at flere bilister bliver opmærksomme på at sænke farten og vise hensyn til de yngre og endnu ikke så erfarne trafikanter, siger Henrik Egholm, vejtekniker i Park og Vej hos Lolland Kommune, der deltager i kampagnen.

Politiets målrettede indsatser på skolevejene gennemføres i ugerne 32, 33, 34 og 35.