Politiet holder presset: Masser af fartkontroller i juli

Juni måneds spritkontroller fortsætter i juli måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Solen skinner, der er tændt op i grillen, og der er kold rosé i glasset. Og når aftenen lakker mod enden, er det nu engang lettest at tage bilen hjem. For man kan vel godt køre på en halv flaske?

Selvom der sker spritulykker året rundt, er sommeren en af de perioder, hvor vi drikker mere alkohol, og der sker også en stigning i antallet af de spritulykker, hvor folk kommer til skade i denne periode. 

Flere kontroller

Statistikken viser, at færre kører spritkørsel nu end tidligere, men i 2017 var der en påvirket fører involveret i 12% af alle trafikulykker, og derfor har politiet besluttet at fortsætte juni måneds spritituskontroller i juli måned. 

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassisten i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. 

Midt- og Vestsjællands Politi har i årets første fem måneder sigtet 186 personer for spritkørsel, mens Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet 195 personer.

Det viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.