Politiet gav oplysninger til Hells Angels

Ansatte hos politiet og Skat har lækket oplysninger til Hells Angels om efterforskninger og aflytninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark er kendt som et land, der er stort set fri for korruption, og hvor borgerne har en tårnhøj tillid til myndighederne.

Men nye oplysninger fra et af politiets centrale vidner, der tidligere har fungeret som højre hånd for et Hells Angels-medlem i Århus samt en dom over en betjent i Aalborg, sår nu tvivl om politiets integritet, skriver Berlingske Tidende.

Vidnet har til politiet givet oplysninger om lækager hos politi og Skat, som Hells Angels har benyttet til at få information om igangværende efterforskninger, aflytninger og oplysninger om hemmelige adresser, skriver Berlingske Tidende.

I en af sagerne skal en medarbejder hos Skat på Sjælland således  for 5000 kroner have solgt en hemmelig adresse på familien til en AK 81er, som nu samarbejder med politiet.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg tager oplysningerne dybt alvorligt.

- Det her er en alvorlig sag. Vi skal arbejde hårdt for vores integritet og slå ned på brodne kar. Lækager er ekstremt farlige for politiet, vores eksistens afhænger af, at vi kan håndtere fortrolige oplysninger, siger han blandt andet til Berlingske Tidende.