¨

Politiet frabeder sig tyverianmeldelser

Foto: TV ØST

Stort nedbrud i it-system betyder, at betjente skal notere anmeldelser i hånden. Det kan stå på i flere dage

Et centralt it-system hos politiet er fredag brudt ned. Og det har fået politiet på Fyn til at bede borgere om at vente med at anmelde for eksempel tyveri og andre forhold, som ikke haster. Fyns Politi anmoder folk om at vente med anmeldelsen til næste uge.

Nedbruddet i politiets sagsstyringssystem kan strække sig over flere dage, lyder det fra Fyns Politi. Ordensmagten understreger dog, at akutte opgaver vil blive løst som hidtil.

Nedbruddet betyder, at betjente landet over fredag eftermiddag har måttet gribe kuglepennen. I hånden må de notere de anmeldelser, som borgerne ringer ind med, i stedet for at taste dem ind.

- Vi har vejledt enkelte borgere om at foretage anmeldelse via internettet eller at gøre det senere, siger vagtchefen hos Sydsjællænds og Lolland-Falsters Politi.

Nedbruddet betyder, at betjentene ikke kan opdatere sager. Og borgere, der ringer for at høre om en allerede anmeldt sag, kan heller ikke få besked.

De politikredse, som Ritzau har kontaktet fredag eftermiddag, har dog ikke planer om at efterligne appellen fra Fyns Politi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App