Politiet forlænger endnu engang lukning af rocker- og bandeklubhuse

Lukningen af rocker- og bandeklubhusene i Holbæk, Næstved og Maribo bliver forlænget, oplyser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lukningen af rocker- og bandeklubhuse på Sjælland og Lolland fortsætter.

Det drejer sig om Bandidos-klubhusene på Østerstræde 4 i Holbæk og på Ringstedgade 229A i Næstved og Satudarahs klubhus på Vestergade 36 i Maribo, hvor lukningerne forlænges til 15. december.

Det meddeler henholdsvis Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, samt Midt- og Vestsjællands Politi i pressemddelelser.

Trusselsbilledet afgør lukningerne

Baggrunden for lukningen af bandeklubhuset i Ringstedgade i Næstved er en igangværende konflikt på hele Sjælland og Lolland-Falster mellem de rivaliserende bandegrupperinger Bandidos og Satudarah.

Politiet vurderer, skriver de i pressemeddelelsen, at der fortsat er en betydelig risiko for at klubhusene kan blive udsat for angreb.

Det er anden gang, at politiet forlænger lukningen. Og det kan ske så længe, politiet vurderer, der er en trussel, siger Kim Kliver, politiinspektør hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

- Det der er afgørende, det er det trusselsbillede, som vi mener, vi kan afdække og ikke hvor mange gange, vi kan forlænge, siger han. 

Flere sider af indsatsen

Kim Kliver forklarer, at politiet har øget indsatsen på flere områder for at komme rocker-bande-konklikten til livs.

- Lukningen er for primært at skabe tryghed for de almindelige borgere. Samtidig arbejder vi målrettet mod de her persongrupper i forhold til deres kriminalitet. For det er deres kriminelle aktiviteter, og deres forkvaklede æresbegreber der gør, at konflikten har været fortsat, siger han og uddyber:

- Vi skal med den ene hånd tænke meget på borgerne og den tryghed, som de berettiget skal kunne føle, når de går i deres egen by. Og så med den anden hånd arbejder vi meget målrettet efter den kriminalitet som udspringer sig fra miljøet, herunder ikke mindst at efterforske de skudepisoder og andre overfald, vi har noteret os i den periode, siger han. 

De tre klubhuse har været lukket siden 3. november. Samtidig oprettede politiet visitationszoner i i Maribo, Sakskøbing og Nykøbing for at forebygge eventuelle farlige situationer. Visitationszonerne opretholdes ligesom lukningerne.

Både lukningen såvel som visitationszonerne forlænges til 15. december, meddeler politiet.

Et større samarbejde mellem politikredse

Det var den 3. november, at Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med de øvrige politikredse på Sjælland slog til mod i alt 11 rockerborge og bandeklubhuse. Heraf de tre klubhuse i Næstved, Holbæk og Maribo.

For at forebygge farlige situationer oprettede politiet visitationszoner i Maribo og Sakskøbing den 6. oktober og i Nykøbing Falster den 25. oktober. 

Ved lukningen forklarede politiet, at indsatsen skete på baggrund af, at konflikten var eskaleret og ikke geografisk betinget, og derfor satte man ind overfor de 11 klubhuse samtidig. 

Konflikten blev særlig optrappet efter et større slagsmål mellem Satudarah og Bandidos ved et boksestævne i Herlev den 27. oktober. 

Derudover har der været flere banderelaterede skudepisoder i Maribo. 

Her får du overblik over forløbet:

 

 

Opdatering
Clock01. dec 2017, kl. 11:07
Artiklen er opdateret med politiinspektør Kim Klivers kommentarer
Opdatering
Clock01. dec 2017, kl. 11:13
Artiklen er opdateret med Midt- og Vestsjællands Politis oplysning om, at også lukningen af Bandidos-klubhuset i Holbæk forlænges.