Politiet fejrer pip-succes

Samtlige af landets politikredse bliver ekstra flittige med opdateringerne på det sociale medie Twitter, når politiets Twitter-døgn klokken 18 torsdag begynder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag den 29. august fejrer politiet, at 100.000 følger ordensmagten på det sociale medie Twitter.

Her tweeter ordensmagten løbende om små og store begivenheder i politikredsende, og de mange pip, der er kommet ud på mediet, som har en lille blå fugl som logo, bliver fejret med et 'Twitter'-døgn, hvor der i 24 timer bliver opdateret fra patruljebiler og vagtcentraler i hele landet.

- De sociale medier er vigtige kommunikationskanaler for politiet. Både når det gælder om at oplyse befolkningen og få hjælp til efterforskning af konkrete sager, så er facebook og Twitter blevet vigtige værktøjer for os. Det giver os en merværdi i det daglige arbejde, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Underholdende kommentarer

Politiets Twitterdøgn går i gang torsdag den 29. august klokken 18 og slutter 24 timer efter. Du kan følge med politiet på Twitter ved at skrive:
#politidk i søgefeltet inde på din Twitter-profil.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi var de første her i regionen til at hoppe på Twitter, og det er der kommet flere mere eller mindre heldige tweets ud af.

Af de mere humoristiske på den vellykkede måde var der den med edderkoppen...

7. juli 2013 var der en kvinde i Slagelse, der fandt en fugleedderkop foran sit hjem.

Bare rolig piger, den er fanget! STOR brun og meget behåret fugleedderkop fundet på Bjergbygade i Slagelse. Er det din så ring 114.

Vi må desværre meddele at lille Peter Edderkop havde stillet alle 8 sko da den blev afhentet. Mvh. Vagtchefen.

Og af de knap så heldige var der et tweed 21. juni 2013 i forbindelse med en ulykke i Kalundborg, hvor Cirkus Arenas telt kollapsede med over 550 gæster indeni...

Alarmcentralen oplyser at anmeldelsen om det væltet cirkustelt i Kalundborg var en svær opgave - anmelderen var en klovn...

3 timer senere kom der dog en beklagelse:
Beklager, hvis vores tweet om klovnen er blevet opfattet som utidig. Det var ikke meningen...

Fakta:

  • En spørgeskemaundersøgelse blandt 2051 personer har netop vist, at godt 96 procent mener, at politiet skal være til stede på de sociale medier.
  • 45 procent fortæller, at deres tillid til politiet er blevet øget på grund af politiets tilstedeværelse på de sociale medier.
  • Politiet vandt tidligere i år Digitaliseringsstyrelsens "særpris for sociale medier og nye platform.
  • Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har lige nu 3.065 følgere og har lavet 701 tweets.
  • Midt- og Vestsjællands Politi hoppede for alvor på Twitter 29. juni i år.
  • De har lige nu 1.771 følger og har tweetet 156 gange.