Politiet: Bestikkelsssager sjældne i Danmark

Sagen om mulig bestikkelse i af ansatte i Region Sjælland har høj prioritet hos politiet, der kalder den en sjælden en af slagsen i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13 personer er tirsdag anholdt og sigtet i en sag om mulig bestikkelse i Region Sjælland, og den type sager er atypiske her i landet.

- Sager vedrørende bestikkelse er sjældne i Danmark. Korruption og bestikkelse er uacceptabelt, og det er også baggrunden for, at politiet tager den konkrete sag meget alvorligt, siger Lene Frank, politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sagen handler om mistanke om uberettigede økonomiske dispositioner i tilknytning til private leverandører, som regionen har indgået aftaler om it-leverancer med, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Efter dagens aktion står politikredsen overfor en stor efterforskningsmæssig opgave, og sagen har en meget høj prioritet. Det er vigtigt at understrege, at den videre efterforskning har til formål at be- eller afkræfte, om der er grundlag for at opretholde de rejste sigtelser, og der er således ikke med sikkerhed tale om, at alle de nu sigtede har begået strafbare forhold, siger politidirektør Lene Frank, Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Strafferammen i straffelovens § 122 og § 144 er fængsel indtil seks år.