¨

Politiet beslaglægger mere amfetamin

Foto: TV ØST

Sidste år fik politiet fat i den største mængde amfetamin i 12 år. Til gengæld konfiskerede ordensmagten mindre ecstasy.

De danske politikredse har oplevet en markant stigning i mængden af beslaglagt amfetamin, mens der findes væsentligt mindre ecstasy.

40 kilo beslaglagt på Sjælland
Det viser en samlet opgørelse over politikredsenes indberetning af narkotika for 2011. Her blev beslaglagt i alt 240 kilo amfetamin, hvilket er den største mængde de seneste 12 år.

Alene i forbindelse med en enkelt ransagning i Østjylland i januar beslaglagde politiet 38 kilo, mens Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i marts fik fat i 40 kilo, der blev forsøgt indsmuglet i en personbil ved den dansk-tyske grænse.

- Først og fremmest skyldes det, at vi efterforsker massivt mod det organiserede kriminelle miljø blandt rockerne og banderne, forklarer politiinspektør Kim Kliver, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.

- Det betyder, at vi har fået ledetråde ind til deres narkotikavirksomhed, og derfor har vi været i stand til at lave nogle ganske store beslag, tilføjer han.

Beslaglagt få ecstasypiller
Til gengæld er der ikke blevet beslaglagt så få ecstasytabletter i 12 år, som der gjorde i 2011. Her fik politiet samlet set fat i 16.042, og den største fangst fandt sted hos Syd- og Sønderjyllands Politi, der beslaglagde 5246 tabletter ved en ransagning i november.

Blandt andre hårde stoffer som heroin og kokain, er der sket et moderat fald. Politiet beslaglagde sidste år 36 kilo heroin og 43 kilo kokain - godt halvdelen i Københavnsområdet.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App