Politiet advarer: Sommeren gør tricktyvenes job lettere

Flere tilfælde af tricktyverier er blevet anmeldt i vores region de seneste dage. Politiet opfordrer til, at man er opmærksom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere er blevet narret af såkaldte tricktyve de seneste dage.

Det fortæller både Midt- og Vestsjællands Politi samt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

quote Det er lettere for tricktyvene at opsøge folk i det gode vejr. Folk sidder måske i haven, hvor de om vinteren bare kan lade være at åbne døren

Bo Geo Petersen, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Seneste eksempler er fra weekenden, hvor flere er blevet forulempede i Sakskøbing, Stubbekøbing og Søllested samt Store Heddinge. 

I Søllested udgav tricktyven sig for at være fra Diabetesforeningen og i gang med en indsamling. Men kvinden, der blev antastet, var årvågen, for hun er selv medlem af foreningen og vidste, at en indsamling ikke var i gang. Derfor slog hun alarm til politiet.

Falske hjemmeplejere stjal fra 92-årig

I Stubbekøbing og Sakskøbing udgav to kvinder sig for at være fra hjemmeplejen og forsøgte at komme ind hos ældre borgere i løbet af lørdagen.

Fremgangsmåden er forskellig, men formålet er også at narre folk. 

- De får adgang til hjemmet, og så opholder den ene den antastede, mens den anden person stjæler noget fra hjemmet. Det er især ældre borgere, de går efter, siger Bo Geo Petersen, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Det var også, hvad der skete i Store Heddinge, hvor en 92-årig kvinde lørdag eftermiddag fik besøg af en falsk hjemmehjælper, som var gået ind af en ulåst hoveddør og havde påstået overfor den 92-årige, at hun var der for at hjælpe med at gøre gymnastik. 

Den 92-årige troede, at kvinden var fra hjemmeplejen, og hun modtog derfor hjælpen. Bagefter blev hun placeret på en stol i køkkenet med ryggen til boligens øvrige rum, med den fortælling, at hun skulle til at have massage.

Den falske hjemmehjælper gik for at hente creme til massagen, men forsvandt herefter. Der blev stjålet et sølvur og kontanter fra den 92-årige.

Senere samme dag fik også en 83-årig i Store Heddinge besøg af en falsk hjemmehjælper. Her spurgte den 83-årige efter et navneskilt på hjemmehjælperen, som forsvandt med det svar, at hun havde glemt navneskiltet i bilen. Her blev intet stjålet fra kvinden.

Bed om legitimation

Det er netop sådan, som den 83-årige agerede, politiet opfordrer til, at man gør.

- Man skal bede om legitimation. Det gælder både, hvis nogle udgiver sig for at være i gang med en indsamling eller hvis de udgiver sig for at være fra hjemmeplejen, siger vagtchef Bo Geo Petersen.

Ifølge vagtchefen er det sæson for tricktyverier, og det kan især skyldes det gode vejr.

- Det er lettere for tricktyvene at opsøge folk i det gode vejr. Folk sidder måske i haven, hvor de om vinteren bare kan lade være at åbne døren, siger vagtchef Bo Geo Petersen til TV ØST.

Politiet har udsendt signalement på de falske hjemmehjælpere.

I Stubbekøbing og Sakskøbing beskrives de to falske hjemmeplejere:

 • Kvinder 
 • Iklædt gråt/hvidt tøj
 • Udlændinge
 • Taler gebrokken dansk

På Stevns lyder signalementet af den falske hjemmeplejer:

 • Kvinde
 • Cirka 35 år
 • 165 - 170 cm høj
 • Kraftig af bygning
 • Brunligt hår
 • Dansk-talende med accent
 • Iført grålig hue med skygge og grålig bluse

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4, hvis man har oplysninger i sagen.