Politiet advarer: Pas på tricktyve

Hvis nogen spørger om vej eller hjælper dig ind i toget, er det desværre ikke altid for at være venlig. Det fandt to kvinder ud af på den hårde måde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det, der umiddelbart kan se ud som en uskyldig henvendelse eller en venlig gestus, kan i stedet være et kynisk tyveri.

To gange i løbet af onsdagen blev borgere fra Sakskøbing og Næstved nemlig udsat for tricktyveri.

Blev spurgt om vej i Sakskøbing

Onsdag eftermiddag gik det ud over en 66-årig kvinde. Klokken 13.23 blev hun kontaktet af to udlændinge, der spurgte om vej, mens hun pakkede varer ind i sin bil på p-pladsen i Søndergade i Sakskøbing.

De to udlændinge fik afledt den 66-åriges opmærksomhed, stjal hendes pung og hævede bagefter et kontant beløb på hendes dankort.

Pungen blev senere på eftermiddagen fundet af en anden borger i en skraldespand – tømt for værdier.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Hjalp kvinde ind i toget

Lidt senere på eftermiddagen klokken 17.25 blev en 59-årig kvinde fra Odense hjulpet ind i toget på banegården i Næstved. Den ”venlige” hjælper stjal den 59-åriges pung med diverse kort for ulejligheden.

Politiet opfordrer borgerne til at være påpasselige med at skjule pinkoden til betalingskortet, når man indtaster den og til at være ekstra opmærksom, hvis fremmede henvender sig for eksempelvis at spørge om vej.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi opfordrer til, at man kontakter dem på telefon 1-1-4, hvis man ser nogle mistænkelige personer i bybilledet.