Politiet advarer: Listige tyve fristes af biler, der hyggevarmer

Pas på med at efterlade bilen med nøglerne i for at opvarme den efter en kold nat. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi advarer om listige biltyve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er begyndt at blive rigtig koldt, når man stiger ind i bilen om morgenen. 

Derfor vælger flere bilister at starte bilen og lade den stå og varme op, mens de går indenfor og gør sig klar til afgang.

Men det skal man lade være med.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har nemlig oplevet en håndfuld tilfælde de sidste to uger, hvor tyve har øjnet chancen til at hugge bilen, der står klar med nøglerne i.

- Folk går ud og starter bilen, og så lader de den stå i tomgang med nøglen i og ulåst. Og når man så ikke holder bilen under opsyn, er der nogen der går ind og tager den og kører, fortæller vagtchef Henrik Karlsen.

Problemet er så aktuelt, at politiet har valgt at ty til Twitter og advare borgerne.

Biltyverierne har fundet sted flere steder i politikredsen og er derfor ikke begrænset til ét område. Ifølge politiet var der et biltyveri omkring Haslev i sidste uge.

Det er dog ikke kun biltyven, som gør noget ulovligt. Henrik Karlsen gør opmærksom på, at bilejeren i disse tilfælde overtræder færdselsloven.

- Man må ikke henstille sit køretøj, så det uberettiget kan benyttes af andre. Folk risikerer at få en bøde, og der er muligvis også noget forsikringsmæssigt i det, siger Henrik Karlsen.