Politiet advarer: Flere bliver udsat for bedrageri, når de investerer på internettet

I over 10 lande har et kriminelt netværk bedraget for mindst 37 millioner kroner. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået flere anmeldelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet advarer nu mod at investere sine sparepenge på internettet.

I hvert fald hvis man ikke har rådført sig med uvildige. For flere kriminelle opretter nu falske hjemmesider og på den måde tager kontakt til brugere for at få dem til at investere i aktier, obligationer eller kryptovalutaer.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har de seneste måneder fået anmeldelser i afdelingen for Økonomisk Kriminalitet fra borgere, der har været udsat for bedrageri.

Siden har afdelingen afdækket et kriminelt netværk, som gennem selskaber i flere end 10 lande har bedraget for mindst 37 millioner kroner.

quote Det er min formodning, at der er tale om bedrageri for et trecifret millionbeløb i denne sag

Carsten Høj Hansen, afdelingsleder i Økonomisk Kriminalitet

Bedrageri for et trecifret millionbeløb

Politikredsens efterforskning viser pengetransaktioner i flere end 10 lande – og der er forurettede i flere danske politikredse og i mange europæiske lande, oplyser afdelingsleder i Økonomisk Kriminalitet, Carsten Høj Hansen.

- Vi har primært fokuseret på en betalingsformidler i et pengeinstitut i Danmark og vores indledende efterforskning har bragt os op på et beløb på 37 millioner kroner, som, vi antager, er den nordiske vinkel på denne sag, siger Carsten Høj Hansen.

- Det er min formodning, at der er tale om bedrageri for et trecifret millionbeløb i denne sag.

Sådan gør de

Ifølge politiet er det lovningen om et særligt stort afkast, der fanger folks opmærksomhed. Derfra virker alt fra rådgivning til medbestemmelse til at være lige så normalt og professionelt som hos lovlige investeringsselskaber.

Derfor vælger man at investere. Selvom det er et mindre beløb, man investerer, ser man et godt afkast. Du fortsætter med at investere, og afkastet fortsætter mod skyerne, som politiet formulerer det.

Det er først, når man ønsker at trække noget af afkastet ud, at noget ikke virker, som det skal. For nu er der ikke længere kontakt til nogen overhovedet.

Artiklen fortsætter under boksen.

Faresignaler:

Investeringsbedrageri bliver et stigende problem

Ifølge Carsten Høj Hansen vil investeringsbedrageri blive et stigende problem i Danmark de næste år.

- Svindlerne er blevet dygtige til det, vi kalder Social Engineering, hvor de professionelle går i dialog via mail, telefon og hjemmesider, og udnytter vores vanetænkning til for eksempel at udlevere oplysninger om koder – på samme vis som en dygtig sælger fik dig til a t vælge grøn i stedet for rød, eller spegepølse, selvom du kom for at købe rullepølse, lyder det.

Politiet har ikke yderligere oplysninger i sagen på grund af efterforskningen.

Vejledning: