Politiet advarer bilister: Bliv i bilerne når I kører fast

Mange biler er kørt fast i sneen omkring Roskilde og Holbæk. Politiet advarer folk om at gå på motorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Områderne omkring Roskilde og Fløng og omkring Hvalsø og Holbæk hører til de hårdest ramte af lørdagens snestorm. Et stort antal biler er kørt fast i sneen og venter på assistance. Vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi advarer de fastkørte bilister mod at forlade bilerne og gå på motorvejen.

- De, der har siddet i deres biler og ventet, er begyndt at forlade dem, men sneplovene kan ikke se folk på motorvejen, siger vagtchef Michael Winsløw, Midt- og Vestsjællands Politi.

Han opfordrer folk til at blive i deres biler. Hvis de forlader dem, skal de lade være med at gå ad motorvejen, lyder opfordringen. Midt- og Vestsjællands Politi har 'supertravlt' med oprydningen efter snestormen.

- Vi har mange biler, der venter på at blive bjærget. Jeg så selv mindst 50 biler alene på vej på arbejde, siger vagtchefen.

Ryddet på hovedveje og motorveje

Politiet har kun kapacitet til at hjælpe fastkørte bilister, der har småbørn i bilen, fastslår han. Generelt er motorvejen efterhånden ryddet på Midt- og Vestsjælland. Også på hovedvejene er sneplovene ifølge vagtchefen godt med. Derimod er der fortsat ikke ryddet på mange små veje.

- Her skal man kun køre, hvis man har gode dæk, og vi opfordrer til at køre forsigtigt, siger Michael Winsløw.

Politikredsen har firehjulstrækkere parat til at assistere ambulancer, hvis det skulle blive nødvendigt.

Ud over problemer med fastkørte biler har politiet i området været travlt beskæftiget med at indfange omkring 100 får og 50 heste, der er sluppet ud af deres indhegninger, fordi sneen har ligget så højt, at dyrene har kunnet gå over hegnet.

/ritzau/