Politidirektører mister bonus for fartfælder

Politidirektørerne kan ikke længere få en bonus oveni lønnen, hvis mange snuppes i fartkontroller. Der vil dog stadig komme flere vogne på gaden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Fotovognene er ikke og skal ikke være pengemaskiner. De skal bruges til at skabe større sikkerhed i trafikken på vejene.

Sådan lyder politiets klare udmelding i et nyt tiltag, der skal øge troværdigheden omkring de udskældte fotovogne, ATK-bilerne.

Fokus på trafiksikkerhed

Fotovognenes effektivitet skal således ikke længere være en del af politidirektørenes bonus-løn – og trafiksikkerheden skal i centrum.

Det siger politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet til Berlingske.

- Vi ved godt, at ATK-bilerne aldrig bliver populære. Men vi har en ambition om at få forståelse for, at vi er der for at øge trafiksikkerheden. Det er rigtig ærgerligt, hvis man har opfattelsen af, at vi står der for at skaffe penge, siger han til avisen.

Der kommer flere vogne - på nye steder

Rigspolitiet har bedt politikredsene om at analysere, hvor effekten af fotovognene er størst. Det er en analyse, der nu skal bruges til at styre fotovognenes arbejde på vejene. Det vil betyde, at fotovognene nok kommer til at stå andre steder - men ikke nødvendigvis, at de vil udskrive færre bøder. Målet er dog, at der ikke skal kunnes sættes en finger på politiets fartkontroller, siger Svend Larsen.

I de kommende år øges antallet af fotovogne på vejene. Det sker for at komme ned på maksimalt 120 dræbte i trafikken om året, og højest 2.000 alvorligt tilskadekomne.

Der vil i de kommende år også blive gennemført flere forsøg med fastmonterede fartfælder, de såkaldte stærekasser.