Politidirektør får 65.000 i bonus

Chefen for Midt- og Vestsjællands politi har fået næsten fuld præstationsbonus trods problemer med gennemførelsen af politireformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trods massive problemer med gennemførelsen af politireformen har politidirektør Anders Linnet fra Midt- og Vestsjællands Politi fået 65.000 kroner i bonus for sin indsats i 2007, skriver DAGBLADET Roskilde.

Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg tildelte bonussen til politidirektøren den 27. oktober. Sammen med tildelingen af de 65.000 kroner roser rigspolitichefen Anders Linnet og landets øvrige politidirektører for indsatsen i 2007.

-Det kan konstateres, at politikredsene har opfyldt hovedparten af de for 2007 opstillede mål, herunder at flertallet af politikredsene har formået at nedbringe responstiderne, og at arbejdet i de nye kreds- og lokalråd er kommet godt i gang, siger Torsten Hesselbjerg i et personligt brev til Anders Linnet, som afsluttes med: Resultatlønnen forventes anvist med førstkommende lønudbetaling.

Politidirektør Anders Linnets resultatlønskontrakt for 2007 var konstrueret på en sådan måde, at han maksimalt kunne få 80.000 kroner i bonus, hvis han levede op til samtlige af de krav, der var opstillet i kontrakten.

Det drejede sig blandt andet om kvaliteten i borgerbetjeningen, effektivitet i straffesager, mere færdselspoliti på vejene og forbedret trivsel blandt politiets personale.

Det fremgår ikke af brevet fra Torsten Hesselbjerg, hvordan Rigspolitiet er nået frem til, at der er opnået resultater for 65.000 kroner ud af de mulige 80.000 kroner. Og det kræver Socialdemokratiets retsordfører Karen Hækkerup nu at få svar på.

-I lyset af de massive problemer, der har været omkring politireformen må det være rimeligt, at borgerne kan se, hvordan politiet selv regner sig frem til, at der skal udbetales 65.000 kroner i bonus til politidirektøren i Midt- og Vestsjællands Politi, siger Karen Hækkerup.

Fællestillidsmanden for betjentene i Midt- og Vestsjællands Politi, Mogens Heggelund, ønsker ikke at kommentere bonussen til politikredsens øverste direktør.Jeg vil ikke kommentere det. Det gavner ikke nogen. Det er et mellemliggende mellem Anders Linnet og Rigspolitiet. Det tilkommer ikke mig at kommentere, siger Mogens Heggelund.

 

/Ritzau/