Politiboss: - Vi er på rette vej

Politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Anders Linnet, er ikke overrasket over, at en stor del af danskerne har mistet tilliden til ordensmagten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En undersøgelse, som Rigspolitiet har lavet sammen med Københavns Universitet, viser, at både borgere og politiets professionelle samarbejdspartnere har oplevet politireformen som en forringelse. Kun 0,9 procent erklærer sig meget tilfreds med reformen skriver DAGBLADET Køge.

Men undersøgelsens resultat var ikke uventet, mener Anders Linnet.

- Jeg hæfter mig ved, at tilliden til politiet tilsyneladende er faldende, og det er altid bekymrende. Men set i lyset af de problemer, vi havde i 2008, er det ikke så overraskende, at det kommer på dette tidspunkt, siger Anders Linnet.  

Problemerne sidste år drejede sig blandt andet om, at det var vanskeligt at komme i kontakt med politiet. Anders Linnet konstaterer, at mange af kritikpunkterne er blevet imødekommet siden.

- Der er stor fokus på politiets tilgængelighed, og der er ved at blive oprettet servicecentre i alle politikredse. Og vi har styrket indsatsen over for indbrudskriminalitet, hvor der er positive resultater allerede. Det ville være forkert at sige, at der ikke har været problemer - det må vi erkende - men der er også taget hånd om dem, siger Anders Linnet.