¨

Politiaspiranter bliver på Sjælland

Foto: TV ØST

Når sjællandske unge i dag bliver politielever, vælger de i højere grad end tidligere at blive hjemme i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds.

I 2007 kunne Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tage imod 16 politistuderende, hvoraf kun en enkelt selv kom fra kredsens geografiske område. I dag er billedet vendt 180 grader, og på de seneste fire hold stammer 22 ud af de 26 studerende, der er knyttet til politikredsen under uddannelsen, selv fra Sydsjælland og Lolland-Falster. Det skriver Sjællandske.

- Alarmklokkerne ringede, da vi på det første hold i den nye politikreds kun havde én ud af 16 studerende, som var lokal. For det er en farlig vej at gå, hvis vi får 15 unge, der ikke har valgt os, siger koordinerende uddannelsesleder i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Peder Bo Larsen.

Politikredsen satte derfor ind med et målrettet og proaktivt rekrutteringsarbejde, hvor den personlige relation er i højsædet. Det gælder især efter, at kredsen startede en løbeklub, hvor potentielle studerende og nuværende betjente mødes og træner sammen.

- Her tog det rigtig fart med, at vi fik overvægt af lokale unge. De unge bliver taget godt imod, og de kommer ind i et socialt fællesskab, hvor de lærer kulturen i politiet at kende, siger Peder Bo Larsen.

Og det er vigtigt for politiet, at de kommende politibetjente er betjente dér, hvor de bor og er vokset op.

- Hvis vi skal tilkalde folk, kan det ikke nytte noget, at det tager dem halvanden time at komme hertil fra Nordsjælland. Og når du ikke er lokal, har du ikke så meget kendskab til området, at du bare kan køre uden gps, siger Peder Bo Larsen.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bor langt over halvdelen af de studerende i København, men her vægtes lokalkendskab ikke lige så højt, lyder det fra kredsens uddannelsesleder.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App