Politi: Vi vil kontrollere mere på motorvejene

Motorvejene er blevet sorte pletter på trafikkortet og hjemsted for rigtig mange ulykker. Derfor vil politiet nu overvåge netop motorvejene mere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En fotovogn parkeret lige op til motorvejen vil blive langt mere almindeligt i den kommende tid.

Politiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil nemlig fokusere langt mere på trafikkontrol på motorvejene.

- Tallene viser, at motorvejene er det sted i vores politikreds, hvor der sker flest færdselsulykker. Hver andet af de steder, som vi kalder farlige, er faktisk motorvejsstrækninger. Og fart spiller en stor rolle i mange af ulykkerne, siger Erik Mather til TV ØST.

Hver andet af de steder, som vi kalder farlige, er faktisk motorvejsstrækninger, siger Erik Mather

Trafikkontrol fortsætter også efter denne uge

Politiet er i denne uge med i en fælleseuropæisk aktion, hvor der i hele Europa sættes fokus på den høje fart i trafikken. Men i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds må bilisterne på motorvejene berede sig på mere kontrol også når ugens aktion er slut.

- Vi håber, at folk bliver opmærksomme på, at selvom man kører på en motorvej, der virker sikker – så kan der også ske færdselsuheld. De fleste kan jo godt finde ud af at overholde reglerne – og de får jo lov til at køre videre i al fordragelighed. Men vi vil gerne dæmpe farten hos dem, der kører rigtig, rigtig stærkt. De er nemlig med til at udløse mange uheld og ulykker, siger Erik Mather.

Gennemføres sikkert

Han oplyser, at kontrollen på motorvejen altid vil blive gennemført på en sikker måde.

- Vi vil ikke parkere bilen på selve motorvejen, men altid ude bag autoværnet. Det kunne være på en rasteplads, eller på parallel vej eller blind vej ud mod motorvejen. Det gør vi både af hensyn til sikkerheden for vores ansatte og sikkerheden for trafikanterne på motorvejen, der jo skal kunne bruge nødsporet, siger han. Han oplyser samtidig, at politiet især vil fokusere på de strækninger, hvor de kan se, at flest kører stærkt.

Vi er glade for fartkontroller

En meningsmåling lavet for Sikker Trafik viser mandag, at danskerne er blevet mere glade for trafikkontrollerne, da de føler, at de er med til at gøre vejene mere sikre. Og det er Erik Mather glad for.

- De fleste er jo glade for, at vi med vores kontroller er med til at gøre vejene mere sikre, siger han.