Politi tømmer diskotekernes dansegulve

Dansegulvene er mere eller mindre tomme på diskotekerne i Midt- og Nordvestsjælland. Og det skyldes ifølge diskoteksejerne en skrap praksis hos det lokale politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det viser en rundringning, som DR Sjælland har lavet til diskoteker i blandt andet Ringsted, Kalundborg, Jyderup og Nykøbing Sjælland.

Diskotekerne lider under, at Midt- og Vestsjællands Politi ikke vil tillade unge under 18 at opholde sig på diskoteker efter kl. 23. Konsekvensen er reelt, at de 16-17-årige må tage andre steder hen for at feste.

- Alle dem, der er 16-17 år, har jo ældre venner, og det vil sige, at vi også mister gæster i alderen 18-20, siger Flemming Vangskov, der ejer det nu lukningstruede Diskotek Check Point i Nykøbing Sjælland til DR Sjælland.

De unge drager i stedet til byer, hvor der er bedre muligheder for at feste løs. Særlige busture til København er derfor mere populære end nogensinde før, men flere tager også til Slagelse, hvor politiets tilgang er mindre striks.

Et andet alternativ, der vælges i stigende grad, er fester i privat regi. Men de foregår ofte i dårlige rammer, påpeger Mikkel Blaabjerg, der er festarrangør i Asnæs:

- Det kan være fester i rockerklubber, hvor der blandt andet er mange stoffer, siger han.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi vil sektionsleder Jette Clausen ikke svare på kritikken før et kredsrådsmøde den 13. december, hvor alle politikredsens kommuner er repræsenteret.