Politi-tillidsmand: Ingen kontrol om formiddagen

Kalundborg-tillidsmand kritiserer grænsekontrollen ved færgerne fra Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis menneskesmuglere vil smugle flygtninge og immigranter ind i Danmark, skal de bare tage en morgenfærge eller samle folk i grupper. Så bliver de ikke kontrolleret.

Det skriver politi-tillidsmand Preben Viggo Nielsen i Kalundborg i et opsigtsvækkende brev til Folketingets retsudvalg, som metroxpress omtaler i dag.

- Grænsekontrollen ved vores færger fra Tyskland både ærgrer mig og gør mig flov, skriver han og understreger, at han har talt med mange kollegaer: 'Mine frustrationer deles af dem alle.'

De fleste formiddage går med at håndtere gårsdagens tilbageholdte immigranter, hvor man ikke laver ny kontrol - og ifølge en instruks skal man ikke kontrollere immigranter i familier på tog.

- Det, der foregår i Rødbyhavn og Gedser, er en sporadisk og helt igennem utilstrækkelig kontrol, som må animere enhver mulig menneskesmugler til at samle flygtningene i 'familier' og/eller indrejse tidligt på dagen. Muligheden for at undgå kontrol i disse terrortider er beskæmmende, skriver han.

- Til metroxpress fortæller han, at politikredsen fra i morgen skal stille med 45 mand i stedet for 18 til udlændingekontrollen.

Formanden for Midt- og Vestsjællands Politiforening, Mogens Heggelund, fortæller, at beskrivelsen 'i det store hele' deles af regionens betjente.

DF vil tage sagen op med regeringen.

- Det duer jo ikke, hvis der er tidspunkter, hvor der ikke er kontrol. Menneskesmuglere indretter sig jo efter, hvor risikoen er mindst, siger retsordfører Peter Kofoed Poulsen til metroxpress.

Hos SF mener man derimod, at den midlertidige kontrol lukker hullerne.

Justitsminister Søren Pind (V) henviser til Rigspolitiet, der svarer, at de fortsat kun laver stikprøver.