¨

Politi til bekymrede borgere: Det opleves som før

Foto: TV ØST

Borgerne i Kalundborg skal ikke være bekymrede. En formel flytning af byens politistyrker til Holbæk går ikke ud over sikkerheden.

Lad være med at bekymre jer. I skal nok få den samme service som før.

Sådan er budskabet fra Midt- og Vestsjællands Politi til de 9.000 borgere fra Kalundborg Kommune, der har skrevet under på en protest mod at flytte byens politistation til Holbæk.

Politistyrkerne i byen har reelt i en længere periode opereret fra Holbæk – men 1. september gøres flytningen permanent, og det bekymrer initiativtagerne til underskriftsindsamlingen.

- Trygheden ryger, når de centraliserer. Vi ser jo aldrig mere en betjent til fods her i byen, siger Hans Kristensen, der er initiativtager til underskriftsindsamlingen, til TV ØST.

Borgerne i Kalundborg skal dog ikke være bekymrede over flytningen. Sikkerheden for borgerne i Kalundborg vil nemlig stadig være lige så god som før, fastslår chefpolitiinspektør Sten Skovgaard fra Midt og Vestsjællands Politi.

- Selvfølgelig gør det indtryk, når så mange mennesker skriver under. Men jeg synes ikke, at der er grund til deres bekymring. Der vil stadig være en politibutik i byen, og altid patruljevogne på arbejde. Servicen overfor borgerne forringes ikke af flytningen, siger han til TV ØST.

Han forklarer, at årsagen til centraliseringen er øgede krav til politiets arbejde.

- Politikerne har bedt os om at lave op til et højere sikkerhedsniveau, og derfor er vi nødt til samle nogle politistationer. Men selvom tjenestestedet skifter navn, så er det er altså stadig betjente med et indgående kendskab til Kalundborg, der kommer til at arbejde i byen – og det vil de gøre helt som i dag, siger han til TV ØST.

De 9.000 underskrifter skal efter planen afleveres til Folketingets Retsudvalg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App