¨

Politi opgiver sigtelse mod Sjællandske

Foto: TV ØST

Næstved Kommune vil ikke forfølge sag mod chefredaktør og journalist, og politiet opgiver derfor sigtelsen.

Godt et døgn efter det kom frem, at politiet rejser sigtelse mod en chefredaktør og en journalist på dagbladet Sjællandske, trækker ordensmagten nu i land.

Onsdag oplyser politiet i en pressemeddelelse, at man har besluttet at opgive sigtelsen, som gik på viderebringelse af fortrolige oplysninger.

Sagen drejer sig om forstander Poul Thøfner fra bostedet Ågården i Næstved, der tilbage i 2009 blev suspenderet fra sin stilling. Avisen har tidligere skrevet, at det blandt andet skyldtes spiritus.

De oplysninger har været behandlet på et lukket møde i kommunen, og da det kom frem, gik kommunen til politiet i håbet om at finde frem til den person, som havde lækket oplysningerne.

Det kunne politiet ikke. I stedet fandt man ud af, at avisen angiveligt havde overtrådt straffelovens paragraf 264 d. Den siger, at man ikke må offentliggøre oplysninger, hvis man godt ved, at de er fortrolige.

Siden det kom frem, at avisfolkene var blevet sigtet, har kommunens borgmester meldt ud, at det ikke var hensigten at få straffet Sjællandske.

Ifølge politiet har Næstved Kommune onsdag oplyst, at man ikke ønsker, at sagen bliver forfulgt. Og da sager af denne type kræver, at den forurettede part ønsker sagen forfulgt, har politiet valgt at lade sagen falde.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App