Politi om uvejret: Pas på vand på vejene

Natten bød på kuling, torden hagl og meget kraftige regnbyger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pas på, hvis du skal køre i bil torsdag morgen.

Sådan lyder advarslen fra vagtchefen i Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST torsdag morgen.

Kraftige regnbyger har nemlig mange steder samlet sig i store vandpytter på vejene, og derfor er det en god ide at sænke farten, og i det hele taget køre forsigtigt torsdag morgen.

Mange vejrtyper samtidig

Natten til torsdag blev både præget af kraftig blæst og en række tordenbyger, der skulle ind over regionen med dertilhørende kraftig regn, hagl og torden.

DMIs målestationer har ikke registreret skybrud i vores region – men flere steder har der været kraftige regnbyger, der nærmer sig definitionen af skybrud.

Både vagtchefen i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds og i Midt- og Vestsjællands Politikreds fortæller dog samstemmende, at der ikke er meldinger om uheld på grund af regnen.

Blæsten driller

DMI varsler risiko for kuling med vindstød af stormstyrke på Lolland og Falster indtil klokken 13 torsdag.

Og blæsten har da også flere steder væltet vejskilte ved vejarbejder, ligesom det rammer borgerne på Omø, hvor færgen har aflyst sejladsen indtil videre på grund af vejret.

Endvidere aflyser Scandlines afgange på Gedser-Rostock på grund af vejret.

Det drejer sig om afgangene fra Gedser klokken 09:00 og 11:15 og fra Rostock klokken 09:00 og 11:15.

Scandlines anbefaler både fragt- og passagerkunder at benytte den alternative overfart fra Rødby til Puttgarden, hvor færgerne sejler efter planen.

Torden

Flest tordenbrag gav uvejret i de tidlige morgentimer – og flest over Lolland-Falster.

Det viser målingerne fra torden-netværket Blitzortung.org, der har registreret 87 lyn over vores region alene mellem klokken 4:30 og 06.00. Flest på Lolland og Falster, men også Sydsjælland er blevet ramt.

Der er desuden meldinger om haglvejr flere steder i regionen.