¨

Politi og Falck roser borgerne

Foto: TV ØST

Der er ros til borgerne under torsdagens storm. Folk har lyttet og undladt at ringe unødigt.

Både politiet og Falck har ros til borgerne, som under torsdagens storm har lyttet til rådene.

- Vi har haft mange opkald, men kun dem der skulle komme, så vi har ikke været lagt helt ned. Det virker som om, folk har lyttet til vores råd, lyder det fra vagtchefen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og hans kollega Anne Dorte Hoppe Søe, der er kommunikationsmedarbejder, har samme opfattelse af dagens forløb.

- Vi har tidligere oplevet, at folk har ringet med ting som et træ, der er faldet ned i et udhus, uden der er kommet nogen til skade, og uden at der er risiko for, at det er til fare for nogen, og den slags skal man ikke ringe 112 med. Man må også gerne vente til dagen efter med at ringe 114 med det, for så er der mere rum til de akutte og alvorlige opkald. Selvfølgelig skal folk ringe, hvis der er væltet et træ ned over en vejbane et sted, og det er til fare for andre. I dag har folk været flinke til ikke at ringe med uvedkommende ting, siger hun til TV2 ØST.

Falck har fået en del meldinger om væltede træer, men vagtmester Camilla Søe Sørensen, melder om en forholdsvis rolig aften.

- Der har ikke været så mange opgaver. Jeg tror, folk har lyttet og er blevet indendøre. Jeg tror, vi har haft 15-20 opgaver på tage og væltede træer. Dem, vi kan komme til indefra, gør vi noget ved nu, men alt det hvor vi skal på taget, venter vi med, siger hun.

Lukkede pludselig Storstrømsbroen

Der er kun en enkelt ting, som er kommet bag på ordensmagten. Det lå nemlig ikke i kortene, at Storstrømsbroen skulle lukkes, men det blev den alligevel omkring klokken 20.

- Det var lidt en overraskelse, at vi blev nødt til det. Vi kunne pludselig se, at det var den eneste bro til Falster og Lolland, der var åben, og hvis en lastbil væltede, ville vi ikke kunne komme frem, så vi valgte at lukke den, men den er åben igen for personbiler, siger Anne Dorte Hoppe Søe.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App