Politi mangler én person i drabssag

Gårsdagens jagt endte med, at politiet fik anholdt det eftersøgte kærestepar, som i dag skal fremstilles i grundlovsforhør i Næstved. Men politiet savner fortsat en mistænkt i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet leder fortsat efter en tredje person i sagen om drabet på den 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen, der blev skudt på åben gade i Dianalund.

Kæresteparret, der blev anholdt i et sommerhusområde nær Nykøbing Sjælland tirsdag, skal fremstilles for en dommer onsdag eftermiddag.

Vicepolitikommissær Johannes Skree-Lassen ønsker endnu ikke at sige, hvad de to anholdte siger til sigtelsen om manddrab.

Parrets flugt endte efter en indkøbstur efter fødevarer og fyrfadslys i en lille SPAR-købmand nær Rørvig. Købmanden genkendte hurtigt det eftersøgte par og alarmerede politiet. Herefter gik det stærkt. Politiet satte en helikopter ind i jagten på parret, men det blev en borgerhenvendelse, der endte med at slå det sidste søm i flugtparrets kiste.

- Vi skynder os til det sommerhusområde, hvor de er set, og følger dem lidt på afstand i civil påklædning, beretter vicepolitikommissær Johannes Skree-Lassen fra Sydsjællands Politi.

- Da de kører fra stedet følger vi efter og dirigerer nogle uniformerede betjente til at køre mod dem. Da de opdager, at vi har omringet dem, giver de hurtigt op, og de lod sig anholde uden sværdslag, siger Johannes Skree-Lassen.

Den dræbte har tidligere været kæreste med den anholdte kvinde, der er 20 år. Den anholdte mand er 23 år.

Kenneth Helbæk Kristensen blev dræbte med to skud fra et oversavet jagtgevær søndag aften.

/ritzau/