Politi: Det er mildest talt kaotisk derude

Snevejret gav politiet masser at lave natten til søndag, og i Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer vagtchefen folk til at blive indendøre.Der er meldinger om bilister, som har siddet fast i fem til syv timer, og politiet rykker kun ud til helt akutte t

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er mildest talt kaotisk.

Sådan lyder ordene fra vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi søndag morgen.

Lørdag eftermiddag begyndte det snevejr, som DMI havde varslet om, men omfanget blev noget større end ventet.

- Der er faldet meget mere sne end forbentet, og vi har set mange, der ikke var forberedte på det og ikke havde fået skiftet til vinterdæk. Bilister har skøjtet rundt og holder på kryds og tværs, og det er altså alvorligt derude, så vores opfordring er, at man bliver hjemme og nyder søndagen indendøre, siger vagtchefen.

Kører kun ud til akutte ting

Der er meldinger om bilister, som har siddet fast i sneen i fem til syv timer. Især omkring Køge på Vestmotorvejen er der problemer med store lastbiler, der ikke kan komme op af afkørselsrampen, og biler der sidder fast. Men også Ringsted og Holbæk har været hårdt ramt.

Vælger man at trodse vejrliget, råder politiet til, at man forbereder sig og tager skovl, varmt tøj og termokande med, og så skal man ikke forvente hurtig hjælp, medmindre det er akut.

- Vi kan ikke komme ud og slet ikke på de mindre veje. Vi kører kun til akutte ting lige nu så som biler med børn i. Er man voksen og kørt fast, må man vente på hjælp. Vi prioriterer benhårdt lige nu, lyder det fra vagtchefen, der i øvrigt påpeger, at det vil være en god ide at få skiftet til vinterdæk, hvis det ikke allerede er gjort.

Politiet har meldinger om et hav af småuheld, som vagtchefen siger. I Slagelse kørte en kvinde i nat ved 23.30-tiden galt på Sorøvej. Hun mistede hererdømmet i glatføret og gled ind i en parkeret varebil. Heldigvis kom hun ikke noget til, men blev alligvel kørt til sygehuset, fordi hun havde problemer med ryggen, som skulle tjekkes.