Politi: Der var ikke kraftig blæst

Cirkus Arena mener, at det var kraftig vind, der gjorde, at et telt faldt sammen over 550 gæster. Men politiets målinger viser, at der ikke var usædvanlig blæst

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirkus Arena fortalte onsdag i TV2 ØST, at man ikke kan stille noget op, når det blæser så meget, som det gjorde den 21. juni 2013, hvor et telt faldt sammen over 550 gæster i Kalundborg.

- Når naturkræfterne spiller så stort et puds, som det var tilfældet her, så er der ikke noget, der kan holde til det. Indimellem er der også så kraftige vindstød i Danmark, at det blæser hustage af, at skibe må bukke under, og hvad ved jeg. En gang i mellem har naturen nogle kræfter, som vi ikke kan stille noget op mod, sagde Klaus Jochumsen, der er turnéchef hos Cirkus Arena til TV2 ØST.

Men politiet mener ikke, at der var usædvanlig hård blæst i området omkring ulykken.

- De målinger vi har fra blandt andet DMI og fra vindmålerstationer, der sidder i området deroppe, viser, at der ikke har været vind ud over det, som er fuldstændig almindeligt i Danmark, siger Ole Kristensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ulykken skete ved en særforestilling for medlemmer af SEAS-NVE’s repræsentantskab. Her kollapsede teltet under elefanternes nummer.

Politiet overvejer nu, om der også skal rejses tiltale mod cirkusset efter ulykken.