Politi advarer mod livsfarlige oversvømmelser

Den forhøjede vandstand vil medføre store kystoversvømmelser og livsfare for folk, der færdes i områderne, oplyser Rigspolitiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er livsfarligt at bevæge sig ud i de store oversvømmelser, der er på vej til Sjælland og Lolland-Falster.

Sådan lyder beredskabsmeddelelsen fra National Operativ Stab og DMI, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Offentligheden opfordres i den sammenhæng til at undgå al unødig færdsel i de udsatte kystområder og holde sig opdateret vis medierne og lokale myndigheder.

Læs hele beredskabsmeddelelsen her:

Dette er en beredskabsmeddelelse fra National Operativ Stab og DMI.

Der varsles for kraftigt forhøjet vandstand i det sydlige Lillebælt, Sydfynske Øhav, Vestlige Storebælt, Lolland-Falsters sydkyst, Smålandsfarvandet, Østlige Storebælt, Sydøstsjællands kyst og Bornholms kyst.

Forhøjet vandstand vil medføre store kystoversvømmelser og dermed livsfare for folk, der færdes i oversvømmede områder. Desuden ventes betydelig skade på bygninger og kystsikring.

Højvandet forventes at indtræffe omkring klokken 19 ved Bornholm og de østvendte kyster på Sjælland, i det sydfynske øhav cirka ved midnat og i Lillebælt cirka klokken 03.

Offentligheden opfordres til under højvandet at undgå al unødig færdsel i de kystområder, der risikerer at blive oversvømmet.

Desuden opfordres befolkningen til at holde sig orienteret via medier og lokale myndigheder og forberede sig på, at der i de udsatte områder kan opstå strømsvigt og det kan blive nødvendigt lokalt at foretage evakueringer.

Der opfordres til at viderebringe denne meddelelse til andre personer i de berørte områder.

Kontakt kun politi og alarmcentral i akutte tilfælde.

Næste beredskabsmeddelelse udsendes klokken 18.

Dette var en beredskabsmeddelelse fra National Operativ Stab og DMI.

 

Beredskabet mod oversvømmelser

playliveblog