Politi advarer efter flere ulykker: Pas på glatte veje

Pas på i trafikken. Det har regnet kraftigt flere steder i vores region, og politiet advarer nu om glat føre efter en række uheld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kør forsigtigt, og sænk farten.

Sådan lyder budskabet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag middag, efter en række ulykker på både Vestmotorvejen og Sydmotorvejen.

-Det er generelt over de sidste par dage, at folk bliver overrasket og mister herredømmet. Der kommer kraftigt nedbør, og folk sørger ikke for at tilpasse hastigheden derefter. Vær ekstra opmærksom i denne tid på at køre efter forholdene, siger Jesper Lovmand, vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Fem biler involveret i uheld

Uheldene er sket indenfor et kort tidsrum ved Sorø og Haslev på henholdsvis Sydmotorvejen og Vestmotorvejen.

Ved Sorø er tre biler forulykket. Èn bil i østgående retning i solouheld grundet glatføre - og to biler er stødt sammen i vestgående retning grundet glat føre, oplyser politiet. Umiddelbart ingen personskader, men de implicerede er ved at blive tilset af ambulanceredderne.

Politiet meddeler, at trafikken på Vestmotorvejen langsomt læmpes forbi uheldsstederne, men oplyser, at der er kø på stedet.

Ved Haslev påkørte en bil autoværnet, og blev efterfølgende påkørt af en lastbil. Føreren af personbilen nåede heldigvis at komme ud, inden bilen blev ramt af lastbilen, og der meldes indtil videre ikke om personskade ved dette uheld. 

Massiv kø efter uheld

Mens uheldet ved Haslev er sket nær en afkørsel og ikke skaber nævneværdige problemer, så er Vestmotorvejen delvist lukket, og trafikken kan kun lige snige sig forbi på stedet.

Der meldes klokken 13 om omkring tre kilometers kø på stedet - men trafikken helt tilbage til Slagelse er langsom, erfarer TV ØST.