¨

Plan for sygehusparkering på vej

Foto: TV ØST

Region Sjællands politikere har sat skub i planerne for bedre parkering ved sygehusene, så den nu ligger klar i april i stedet for juni næste år.

Der er planer om bedre parkeringsforhold ved sygehusene på vej, og den ser nu ud til at komme før end ventet. Det skriver Sjællandske tirsdag.

Flere af regionens sygehuse har ikke parkeringspladser nok, og det betyder, at mange, der skal på sygehuset og er i bil, ender med en parkeringsbøde for at overholde deres aftale.

I sidste uge fortalte vi om Ib Hansen fra Sandved, som efter 45 minutters søgen efter et sted at stille bilen måtte parkere ulovligt for at nå sin undersøgelse på Køge Sygehus. Det resulterede i en p-afgift på 510 kroner, og flere andre fortalte om lignende problemer ved andre af regionens sygehus.

500.000 kroner til parkeringsstrategi

Nu bruger Region Sjællands politikere så 500.000 kroner på at få lavet en strategi for sygehusparkeringen, og den bliver tilsyneladende færdig i april i stedet for juni, som først var planen. Positivt, lyder det fra Freddy Blak, der er socialdemokratisk medlem af regionsrådet, men som håber, at der i mellemtiden kan findes en midlertidig løsning på problemet.

- Man må kunne lave en ordning med røde eller blå etiketter eller en seddel, man kan ligge i vinduet i bilen, der viser, at man rent faktisk er til behandling på sygehuset. Så ved p-vagten, at det ikke er nogen, der misbruger parkeringspladsen, og at det er o.k. at holde der i længere tid, end der står på skiltet, siger han til avisen.

Jens Stenbæk (V), der er formand for regionsrådet, siger, at de 2 måneder var det, der var muligt i forhold til at fremskynde planen, uden at det vil ende ud i hovsaløsninger på området.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App