¨

Pirater holder familie som gidsler

Foto: TV ØST

Et sejlskib med et vestsjællandsk ægtepar og deres tre børn og yderligere to voksne er blevet taget som gidsler af pirater i Det Indiske Ocean.

 

Ifølge det danske Udenrigsministerium blev skibet kapret i torsdags, altså for fire dage siden - og skibet skulle nu være på vej mod Somalias kyst.Udenrigsministeriet oplyser til Ritzau, at Søværnets Operative Kommando den 24. februar modtog et nødopkald fra skibet, som er ejet af familien og på det tidspunkt befandt sig i Det Indiske Ocean.

- Søværnets Operative Kommando modtog et nødsignal fra det danske skib og påbegyndte straks en undersøgelse af, hvad der var sket med skibet og dets besætning, siger Charlotte Slente, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Beklageligvis er det blevet bekræftet, at skibet er kapret af pirater, og at det nu ser ud til at have kurs mod Somalias kyst, siger hun videre.

Hun oplyser desuden, at alle pårørende er underrettet, og de er nu i tæt kontakt med de danske myndigheder.

Ud over forældrene og de tre børn er der to medhjælpere om bord. De er ligesom familien danske. Udenrigsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvor gamle børnene er.

- Det her er en meget vanskelig situation - også for de pårørende. Ikke mindst fordi der er børn involveret, og derfor anmoder vi de danske medier om at være skånsomme over for de pårørende, siger Charlotte Slente.

Ifølge Ekstra Bladet sejlede familien fra Danmark i august 2009 for at vende hjem i sensommeren efter to års sejlads. Den ældste søn er 17 år, mens de yngste er en pige på 13 år og en dreng på 15 år.

Undervejs har familien, som har stor sejlererfaring, blandt andet besøgt, Sydamerika, Det Caribiske Hav, Fiji Øerne og Thailand, før de for cirka to uger siden stævnede ud fra Maldiverne med kurs mod Afrika.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App