Pia K.: Hjemmerøveri på linje med drab

Hjemmerøverier er en næsten lige så alvorlig forbrydelse som at slå folk ihjel, mener Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard. I aftes blev en mand i Tappernøje på Sydsjælland truet med en pistol, da han åbnede sin hoveddør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hjemmerøverier er en næsten lige så alvorlig forbrydelse som at slå folk ihjel, mener Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard.

 

Hjemmerøvere skal straffes på stort set lige fod som mordere. Det mener formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

Udmeldingen kommer efter, at en 58-årig mand fra Tappernøje mandag fik plantet en pistol for panden af to hjemmerøvere, da han åbnede sin hoveddør.

- Hjemmerøverier overskrider enhver grænse, og der er næppe noget mere krænkende end at blive overfaldet i eget hjem, siger Pia Kjærsgaard, der foreslår, at hjemmerøverier fremover skal give minimum fire års fængsel.

Spørgsmål: Minimumstraffen for drab er på fem års fængsel, så det vil jo næsten sidestille de to forbrydelser?

- Jamen, jeg synes da også, at hjemmerøverier næsten er helt oppe på linje med drab. Og hjemmerøverier er jo i mange tilfælde endt med drab, siger hun.

Gennem det seneste halvandet år er tre personer blevet dræbt af hjemmerøvere, senest den 72-årige pensionist Poul Sørensen, der blev dræbt i sit hjem i Kragenæs af røvere, der tog et par flasker rødvin.

I det hele taget lægger Dansk Folkeparti op til at indføre flere minimumstraffe for flere forbrydelser.

- Der bør også være minimumstraffe for vold og voldtægt, for domstolene tager ikke politikerne tilstrækkeligt alvorligt, når straframmerne bliver hævet, lyder det fra Kjærsgaard.

/ritzau/