Penge fra Østløbet går til Hjerteløbet

Overskuddet fra årets TV2 Østløb går til Hjerteforeningens Børneklub på Falster. Det er et løb, der viser, at du godt kan løbe, selvom du fx har en hjertefejl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de seneste uger har vi her på Lev livet modtaget masser af gode forslag til, hvem der bør have overskuddet fra årets TV2 Østløb.

"Det vil vi gerne sige mange, mange tak for. Det er fantastisk at se, hvor mange engagerede mennesker, der er derude, og hvor mange gode formål der findes inden for sundhedsområdet," siger Katja Kafling, vært på Lev Livet.

Valget er faldet på Hjerteforeningens Børneklub på Falster med formand Lillian Riber Rasmussen i spidsen, der modtager beløbet med glæde:

"Det er helt fantastisk og betyder, at vi nu har råd til medaljesnore og en opvarmer," siger hun.

Helt konkret går pengene til Hjerteløbet, der afholdes lørdag d. 6. september i Bonbonland. Og det er et løb med mening:

"Vi vil gerne vise, at man godt kan løbe ,selvom man fx har en medfødt hjertefejl," fortæller Lillan Riber Rasmussen. Og netop dét er en del af begrundelsen for, at pengene er gået til Hjerteløbet:

"Det har været enormt svært at vælge," siger Katja Kafling, "for der er så mange gode initiativer. Vi synes, at Lillian og hendes hold gør et virkeligt flot arbejde. Samtidig er det meget livsbekræftende, at løbet netop handler om, at du kan, selvom du måske slås med en alvorlig hjertelidelse. Og så er der også noget stort ved, at vi kan give pengene fra ét løb videre til det næste," siger hun.

 

Alle kan være med til løbet

Og Hjerteløbet er ikke begrænset til foreningens egne medlemmer. Tværtimod.

"Alle kan deltage i løbet, børn og voksne, tykke, tynde, unge og gamle. Der er en 2 km-rute og en på 4 km, som er velegnet, hvis du bruger klapvogn, kørestol og lignende," slår en glad formand fast.

Det koster 50 kr at deltage i Hjerteløbet. Du melder dig til ved at skrive til mailen: hjertelob@hjertebarn.dk. Så får du en mail med, hvordan du betaler.