¨

Pendlertrafik rammes igen af kabeltyveri

Foto: TV ØST

Det skaber endnu engang problemer for pendlere ind mod København, der skal videre med S-tog, at kabeltyve igen har været på spil.

Skal du ind mod København onsdag morgen og videre med S-tog? Så er det en god ide lige at tjekke tiderne. Endnu engang har tyve nemlig været på spil og stjålet kabler på Køge Bugt Banen, og det kommer ifølge Banedanmark til at skabe problemer for trafikken store dele af onsdag, hvor der ikke vil køre S-tog mellem Hundige og Dybbølsbro.

Kabeltyveriet er sket ved Åmarken. På strækningen mellem Hundige og Dybbølsbro vil der i stedet køre togbusser, lyder meldingen fra Claus Christiansen, der er sektionschef hos Banedanmark.

- Det kommer til at vare rigtig lang tid, før togene kører på strækningen igen. Den foreløbige prognose er, at det nok varer det meste af dagen i dag, da der desværre er stjålet rigtig meget kabel, fortæller han til Ritzau fra morgenstunden.

Al mandskab sat ind

Tyveriet skete tirsdag aften, og det er endnu ikke gjort op, hvor meget der er blevet stjålet.

- Vi har sat alt det mandskab ind, vi kan skrabe sammen, for at udbedre skaderne, så vi forhåbentligt i løbet af i dag kan få driften genetableret, siger Claus Christiansen.

Linje A kører hvert 20. minut mellem Hillerød og Københavns Hovedbanegård, mens Linje E også kører med 20 minutters mellemrum mellem Køge og Hundige og igen hvert 20. minut mellem Københavns Hovedbanegård og Holte.

Fra omkring klokken 06.00 skulle linje E køre hvert 10. minut mellem Køge og Hundige. Yderligere to gange inden for den seneste uge har tyve været på spil på Køge Bugt Banen. Det ene kabeltyveri skete fredag - det andet søndag.

Tyvene går typisk efter at få fingre i kobberkabler.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App