Pendlere skal have hurtigt internet i toget - nu opsætter DSB store telemaster

Flere teleselskaber er gået sammen med DSB, Arriva og Banedanmark om at sikre god internetdækning langs hele det danske jernbanenet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For landets pendlere er transporttiden i toget guld værd, når de kan arbejde til og fra arbejde.

Men flere steder spænder dårlig mobil- og internetdækning ben for pendleres arbejde i toget.

Det skal nu være slut, og derfor er flere teleselskaber gået sammen med DSB, Arriva og Banedanmark om at sikre god dækning langs hele det danske jernbanenet ved at opgradere eksisterende master og etablere nye i områder uden mobil- og internetdækning.

Artiklen fortsætter under billedet.

Efter planen vil der frem til 2020 spire mellem 50-60 master op i de danske marker langs jernbanenettet. De første tre er allerede sat op på Lolland og Falster.
Efter planen vil der frem til 2020 spire mellem 50-60 master op i de danske marker langs jernbanenettet. De første tre er allerede sat op på Lolland og Falster. Foto: Banedanmark

Der blev reserveret lidt over 100 millioner på finansloven til investeringer i radiomaster langs jernbanenettet samt til fibernet, transmission og teknikhytter. De tre første master er allerede blevet sat op på Lolland og Falster, oplyser Banedanmark, og inden længe vil flere være på vej.

Efter planen vil der frem til 2020 spire mellem 50-60 master op i de danske marker langs jernbanenettet.

Opgraderingen består af tre dele

  • Udbygning af Banedanmarks infrastruktur til forbedring af mobildækning langs hele statens jernbanenet, så der opnås en mere stabil og kontinuerlig dækning.
     
  • DSB og teleselskaberne installerer signalforstærkere i togene. I dag bremser togenes metalkonstruktion for modtagelsen af signalerne, også der hvor der ellers er god dækning.
     
  • En multi-WiFi-løsning, det vil sige en ny WiFi-løsning installeres i DSB's tog, hvor flere teleoperatører leverer data, sammenlignet med én i dag, der giver mulighed for at anvende signaler fra alle netværk langs banen, og som skaber bedre muligheder for både bedre dækning og øget kapacitet i toget.
     
  • Du kan finde mere information om ​​masten og dækningen her.


Kilde: Banedanmark.

Togpassagererne samt de lokalområder, hvor der sker en udbygning, vil ifølge Banedanmark opleve forbedringer i takt med, at internet- og mobildækningen langs jernbanenettet udbygges eller opgraderes og de tekniske installationer i togene forbedres.

Juletrafik
Læs også
Svenske tog vil konkurrere med DSB i Danmark
Juletrafik
Læs også
Svenske tog vil konkurrere med DSB i Danmark

De steder, hvor Banedanmark ikke allerede har en eksisterende mast, opsættes der i samarbejde med den pågældende kommune nye master.


Nyhedsoverblik