¨

Pendlere scorer på den billige benzin

Foto: TV ØST

Tidens billige benzin sparer pendlerne mange penge. Sammen med befordringsfradraget betyder det, at nogle pendleres udgifter falder med 1200 kroner om måneden.

Tusinder af pendlere kan for tiden sidde i bilen med et ekstra stort smil på læben. Det er for eksempel dem, der kører fra Odsherred, Vordingborg og Sorø mod arbejdspladsen i Storkøbenhavn, det skriver DR Sjælland.

De sparer nemlig ekstra mange penge for tiden. En af dem, der får overskud på transport-kontoen, er Steen Jacobsen fra Vig i Odsherred. Hver morgen kører han til arbejdspladsen i Ishøj, og han har regnet ud, at han sparer 150 om ugen - alene på de lave benzinpriser.

Flere danskere pendler langt

Og Steen Jacobsen er langt fra den eneste, der skovler penge lige ned i foret på grund af de faldende benzinpriser. Over 200.000 danskere kan nu kalde sig langdistance-pendlere med mere end 50 kilometer til arbejde.

Det er en stigning på 43 procent på 10 år, og fænomenet er mest udbredt på Sjælland. Her pendler mere end hver femte beskæftigede ud af kommuner som Faxe, Ringsted, Sorø, Vordingborg og Næstved og Odsherred.

Men de faldende benzin priser er ikke den eneste grund til, at de mange pendlere sparer penge.

1200 kroner om måneden

Det skyldes også et større befordringsfradrag i yderkommunerne og biler, der kører længere på literen, fortæller forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

- Det kan oversættes til 1200 kroner ekstra om måneden sammenlignet med 2006, siger han til DR Sjælland.

Skatteministeriet vurderer, at udvidelsen af antallet af yderkommuner, hvor man kan få forhøjet transportfradrag, vil betyde, at yderligere cirka 9.700 pendlere vil få adgang til det forhøjede befordringsfradrag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App