Pendlere på sydbanen smidt af toget

Internationale rejsende bliver prioriteret over pendlere, når DSB mangler plads på tog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Du må ikke tage med dette tog du bliver nød til at tage det næste. Den besked er pendlere på sydbanen flere gange blev mødt med i løbet af juli måned. Det fortæller tv-kanalen 24 Sjællandske.

I alt 14 gange har DSB i juli aflyst de lokale vogne fra København til Nykøbing/Falster, der er koblet på det internationale tog til Berlin. I flere af de situationer har pendlerne fået besked på, at de må tage det næste tog der tidligst er fremme tre kvarter senere.

- Det er ikke det DSB har lovet os. Jeg syntes ikke, at det er en rimelig måde, at behandle sine faste kunder på, siger formanden for pendlerklubben Jan Jensen fra Vordingborg til 24 Sjællandske. Han har selv oplevet, at blive sendt ud at et tog, som han havde nået at sætte sig i.

- DSBs information omkring det her er alt for ringe. Det fremgår ingen steder, at de lokale vogne er aflyst. Det finder man først ud af, når man står på hovedbanegården, siger han.

Hos DSB beklager man situationen, men siger, at der ikke er andet man kunne gøre.

- Vi skal vælge mellem pendlerne og de internationale rejsende, og så syntes vi, at det er mest rimeligt at henvise pendlerne til et senere tog, siger underdirektør for Trafik og Planlægning Ove Dahl Kristensen.

Formanden for Jernbaneforbundet, Ulrik Salmonsen er uenig.

- DSB burde give sine faste kunder 1. prioritet, siger han til 24 Sjællandske.