Pendler-kaos på Sydbanen

Mandag bliver første dag, hvor sporarbejdet på Sydbanen for alvor kommer til at ramme pendlerne. Der er udsigt til forsinkede tog i det næste halve år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torben Nørgaard er en af dem, der må lægge rejseplanen om, når han i morgen tidlig tager toget til sin arbejdsplads i Købenahavn.

- Det kommende sporarbejde må man jo prøve at planlægge sig ud af, så man både kan nå hjem og på arbejde i tide, siger Torben Nørgaard, der bor i Vordingborg.

I weekenden arbejdede BaneDanmark på at skifte jernbanesvellerne mellem Ringsted og Næstved. Til august er det strækningen mellem Næstved og Vordingborg, der skal friskes op, og til oktober gælder det så Nykøbing Falster station. Selvom det kommer til at forsinke mange pendlere, er det meningen, at det skal gøre livet lidt lettere for dem i fremtiden.

TV2 ØST har spurgt nogle pendlere om det kommende sporarbejde. Se video herunder:
[video:flv:090329_pendler.flv]

- Vi udskifter svellerne og underlaget, og hvad der ligger under skinnerne, så vi kan komme til at køre hurtigere, så vi kan indhente eventuelle forsinkelser, når vi kommer til at åbne til 160 km/t, siger Helle Schultz, der er byggeleder i Bane Danmark.

Sporarbejdet har betydet, at Torben Nørgaard må planlægge sin tid efter forsinkelserne.

- Rent praktisk har jeg valgt at holde mine tre ugers ferie, hvor det bliver allermest hektisk, og hvor der er mest sporarbejde, siger Torben Nørgaard.