Pauser i køreplanen skal give tog til tiden

De sjællandske toge holder ikke køreplanerne ofte nok. Derfor kommer de fremover til at gøre længere holdt på stationerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Togene på Sjælland er i højere grad blevet til at stole på.

Det viser de nyeste tal fra DSB over punktligheden, skriver DAGBLADET Roskilde.

En del af den fortjeneste skyldes, at der er indlagt længere stop på de enkelte stationer.

Ifølge DSB's mål skal 82,4 procent af togene komme til tiden, og for at leve op til den målsætning kan pendlerne fremover forvente en anelse langsommere tog. 

Gælder for alle toge fra 10. december

- Vi har blandt andet lagt lidt længere holdetid til på udvalgte tog på stationerne Roskilde, Høje Taastrup og Valby om morgenen, hvor det er med til at reducere risikoen for kødannelse ind mod byen, siger Leif Fabrin, der er DSB's forretningschef hos DSB, til DAGBLADET Roskilde.

Og den justering af køreplanen, som blev indført tidligere på året, har betydet, at punktligheden for togene mellem Kalundborg og København nu er kommet op på 83 procent.

Og med den succes ligger det nu fast, at de ekstra sekunders pause bliver indført på alle afgange i de nye køreplaner, der træder i kraft 10. december.

Kommer sjældnere til tiden 

I de nye køreplaner vil Nordvestbanens tog holde 30 sekunder ekstra i Roskilde. De almindelige tog vil også holde længere i Høje Taastrup, mens myldretidstogene vil få et halvt minut længere på Valby Station.

Også regionaltogene fra Nykøbing Falster vil få en anelse længere tid ved perronkanten ved Høje Taastrup Station.

Og det er tiltrængt. Hvor togene på denne strækning tidligere kom til tiden 83,4 procent af gangene, var det tal i september kun 79 procent.

Togene fra Ringsted og Slagelse fortsætter som hidtil 

Regionaltogene fra Ringsted og Slagelse får indtil videre ikke nogen ændringer i køreplanerne. På denne strækning er målsætningen om 82,4 procent tog til tiden dog heller ikke opfyldt.

Mellem Ringsted og København kommer knap 77 procent af togene til tiden.