¨

Patienter skal betale bøder

Foto: TV ØST

Patienter, der ikke kommer til en planlagt operation eller aftale på sygehuset, skal betale bøder, mener Sundhedsminister Bertel Haarder. Region Sjælland er imod.

Alt for mange patienter bliver væk uden at melde afbud, når de har en planlagt tid til operation eller ambulatoriebesøg på sygehuset. Nu skal det koste mellem 500 og 1.000 kroner at blive væk uden afbud, mener Bertel Haarder.

-  Jeg skønner det koster samfundet 20 millioner hvert år og det er spild af læger og praksispersonales tid. Hver gang én bliver væk betyder det jo at en anden kunne være blevet opereret i stedet. Det er ikke rimeligt at folk ikke kommer, siger Bertel Haarder.

Det anslås at omkring 2.000 operationer og 30.000 ambulatoriebesøg spildes hvert år på de sjællandske sygehuse.

-  På vores afdeling oplever vi det hver dag, at folk bliver væk også tit selv om vi har ringet og husket dem på det, siger Overlæge Erik Breth Jakobsen fra Urologisk afdeling på Næstved Sygehus.

Alligevel synes hverken han eller Formanden for Regionsrådet i Region Sjælland, Steen Bach Nielsen godt om Sundhedsministerens forslag.

-  Vi vil gerne have et godt forhold til patienterne og jeg tror vi kommer længere med at knytte patienterne nærmere til os. Ofte er dem der melder afbud gengangere, så vi ved godt hvem det er og så vil jeg hellere at vi bliver ved med at ringe end jeg vil slå dem i hovedet med bøder, siger Overlæge Erik Breth Jakobsen.

-  Jeg synes det er et meget udansk forslag- Hvis Sundhedsministeren vil lytte til mig: Så lad være, siger Steen Bach Nielsen, Region Sjælland.

Bertel Haarder vil have regionerne til selv at indføre gebyrer, men i sidste ende kan han selv trumfe det igennem hvis han vil.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App